Tuchel po dolasku u Pariz prvo tražio sastanak s Neymarom

Odmah mu objasnio kako stvari stoje

Tuchel po dolasku u Pariz prvo tražio sastanak s Neymarom

Endin Čaušević

Čelnici prvaka Francuske PSG-a danas su zvanično objavili da će Thomas Tuchel biti novi trener ovog tima.

Dojučerašnji trener s Borussije Dortmund s Parižanima je potpisao ugovor na dvije sezone, a na mjesto trenera dolazi umjesto Unaija Emeryja. Od Tuchela se očekuje da konačno ispuni glavni cilj ovog tima, a to je osvajanje Lige prvaka.

Iako je PSG mnogo uložio prošlog ljeta u ekipu na kraju su se od Lige prvaka oprostili već u osmini finala. Emery je tvrdio da jednostavo ne možete očekivati dobre rezultate kada se za sve u ekipi odjednom počeo pitati Neymar.

Očito da je Tuchel ozbiljno shvatio ovaj zadatak, a prvo što je uradio nakon dolaska u Pariz jeste sastanak s Neymarom. Francuski mediji prenose da je Tuchel objasnio brazilskom igraču svoje planove za narednu sezonu, te da će on biti prva violina u timu. No, njemački stručnjak je također poručio da je on sada šef i da će se za sve pitati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi