Suze na proslavi PSG-ove titule

Motta se oprostio

Suze na proslavi PSG-ove titule

Edmir Škorić

PSG je jučer na Parku Prinčeva poražen od Rennesa, ali to nije omelo Parižane da proslave novu titulu.

Slavlje je po završetku utakmice održano na stadionu, bez obzira što je već sedmicama poznato da su Neymar i društvo vratili titulu u klupske vetrine nakon što je ona jednu sezonu provela u Monacu.

Ujedno je ovo bila prilika da se od aktivne karijere oprosti Thiago Motta, koji će naredne sezone biti trener U19 tima PSG-a.

On je pet puta osvajao Ligu 1, pet puta Ligakup, četiri Kupa, dva puta je osvajao La Ligu, dva puta Ligu prvaka, jednom Seriju A, a bio je i prvak svijeta s Brazilom.

"Želim se zahvaliti predsjedniku što mi je dao šansu da igram za ovaj klub. Hvala mu što će ostati da radi na ovom projektu u Parizu. Veliku zahvalnost dugujem i mojim saigračima i svima vama koji ste me bodrili svih ovih godina", poručio je Motta u suzama.

Tridesetpetogodišnji Motta je u karijeri igrao za Barcelonu, Atletico, Genou, Inter i PSG od 2012. godine.

Iako je tužno što im odlazi Motta, navijače PSG-a ipak je razveselio predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi, koji je potvrdio ostanak Neymara u klubu.

"Neymar će 2000 posto ostati u PSG-u", rekao je prvi čovjek bogatog kluba iz Pariza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi