Tuchel potpuno bijesan: Pitajte igrače zašto su tako igrali!
PSG se očigledno nalazi u rezultatskoj krizi. Djeluje kao da su tim iz sredine tabele, a ne uvjerljivo prvi tim na tabeli (Foto: EPA)

Trener PSG-a nakon novog poraza

Tuchel potpuno bijesan: Pitajte igrače zašto su tako igrali!

M. Šljivak

PSG je sinoć propustio i treću šansu da osigura titulu prvaka Francuske.

Parižani su prvo remizirali sa Strasbourgom (2:2) na Parku prinčeva, zatim su doživjeli pravi debakl kod Lillea (5:1), a jučer su poraženi i od Nantesa sa 3:2.

Nastavak serije loših rezultata je poprilično naljutio trenera Thomasa Tuchela. Iako je u prethodnim utakmicama branio igrače, sinoć nakon poraza od Kanarinaca to nije želio raditi.

"Nemam nikakvo objašnjenje. Pitajte igrače zašto su tako igrali, a ne mene", bijesno je odgovorio njemački stručnjak na pitanje francuskih novinara, pa je nastavio izlaganje.

"Bolje da ništa ne govorim. Danas nisu igrali i to je stvarnost. Poraz smo zaslužili i jedino se mogu izviniti navijačima za ovakav nastup. Ovako se ne može igrati u dresu PSG-a", istakao je Tuchel.

Ni tu nije bio kraj. Tuchel je itekako zabrinut zbog forme u kojoj se nalazi njegova ekipa, kao i zbog rezultata koje postižu.

"U tri meča nismo uspjeli osigurati titulu. Nismo sposobni to napraviti i to je tako. Uvijek sam branio svoje igrače, ali danas ne želim. Zaslužili smo poraz i sreća da nije završili sa više golova u našoj mreži. Sve je time rečeno. Ne vjerujem da će se išta promijeniti u naredna tri dana za meč protiv Monaca. Zabrinut sam", rekao je Tuchel.

Trener PSG-a o izbacivanju Mbappea iz ekipe: Ne moram nikome ništa objašnjavati!

Kylian Mbappe izbačen je iz ekipe PSG-a za jučerašnji meč protiv Nantesa.

Mbappea su koštali komentari nakon katastrofe od Lillea i poraza od 5:1, a tada je bio itekako bijesan.

"Igrali smo kao početnici. Možemo da izgubimo, dešava se, ali ne na ovaj način. Moramo brzo ovo da ispravimo. U srijedu imamo utakmicu protiv Nantesa, ne smije nam se ovo više dešavati, moramo da pobijedimo", rekao je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon ovih riječi trener PSG-a Thomas Tuchel je izbacio Mbappea iz ekipe za meč sa Nantesom. Stigao je potom još i jedan poraz od 3:2, a njemački stručnjak je o izbacivanju zvijezde rekao:

"To je moja odluka. Ne moram nikome ništa objašnjavati. Ovo je moja ekipa i odluka je donijeta nakon razgovora sa igračem", istakao je Tuchel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi