Vaha i Nantes zaustavili PSG: Parižani još uvijek bez titule

Pobjeda Nantesa 3:2

Vaha i Nantes zaustavili PSG: Parižani još uvijek bez titule

Fudbaleri Nantesa pobijedili su na domaćem terenu PSG sa 3:2 i na taj način ga onemogućili da večeras proslavi novu titulu prvaka Francuske. 

Parižanima je trebao samo bod u Nantesu kako bi osvojio novu titlu prvaka, ali ipak nisu uspjeli da dođu do njega.

Treba reći i to da je PSG-u ovo bio treći pokušaj u posljednjih 10-ak dana da osigura titulu, ali nakon što nije uspio protiv Strasbourga i Lilla, nije mu se dalo ni večeras protiv Nantesa.

Trener Thomas Tuchel je imao velikih problema sa sastavom jer između ostalog nije mogao računati na Kyliana Mbappea, Marca Verrattija, Edinsona Cavanija, Neymara, Thiaga Silvu, Di Mariju i Marquinhosa, pa nije ni čudo što je PSG doživio novi poraz.

Parižani su poveli sa 1:0 već u 19. minuti kada je sjajno pogodio Dani Alves, ali domaći dolaze do izjednačenja samo tri minute kasnije preko Diega Carlosa. Pred sami kraj prvog dijela ekipa koju vodi naš Vahid Halilhodžić postigla je još jedan gol preko Majeeda i okrenula rezultat.

U nastavku meča viđena su još dva pogotka. Prvo je domaći tim povisio vodstvo preko Deiga Carlosa, da bi gosti minut prije kraja preko Guclua ublažili poraz.

PSG je ostao lider na tabeli sa 17 bodova više od Lilla, a narednu šansu da osigura titulu imat će za četiri dana kada na domaćem terenu igra protiv Monaca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S druge strane, Nantes se nakon ove pobjede popeo na 14. poziciju sa 37 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi