Campos želi Mourinha, uprava naredila dovođenje Tuchela

Vraća se u PSG?

Campos želi Mourinha, uprava naredila dovođenje Tuchela

E. Oštraković

Uprava PSG-a sve više razmišlja o smjeni Galtiera sa mjesta trenera ovog kluba, a francuski mediji prenose šokantan izbor za novog trenera.

Naime, iako se pojavila informacija da je glavni kandidat za klupu PSG-a Jose Mourinho, čini se da su čelnici ovog kluba odlučili za drugog trenera.

Uprava PSG-a navodno je spremna da prizna sve svoje greške te da za trenera pokuša vratiti čovjeka koji je već radio u ovom klubu, a radi se o Thomasu Tuchelu.

Svi u timu iz Pariza frustrirani su rezultatima koje trenutno ostvaruje Christophe Galtier, te su spremni da ga otpuste zbog svega.

PSG je u nedelju petnaest minuta prije kraja utakmice imao zaostatak na domaćem terenu protiv Lillea, ali je golovima Mbappea i Messija u sudijskoj nadokadi uspio okrenuti rezultat i ostvariti pobjedu.

Presedan je bio potez sportskog direktora Luisa Camposa koji je pola sata prije kraja utakmice odlučio sići sa tribina i voditi utakmicu.

Oglasi

Svi su ovim potezom bili iznenađeni jer je Galtier sjedio na klupi i sve nijemo posmatrao, dok je Campos urlao pored aut linije i vodio ekipu.

Svjestan je Campos da će mu biti teško nagovoriti Tuchela da se vrati u PSG, ali kako prenose francuski mediji upravo zbog njega bi se mogao vratiti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također Tuchel bi navodno, ukoliko bi pristao na povratak, tražio određenu sigurnost u tome da ga klub zaštiti protiv moći koje imaju pojedini igrači.

Tuchel je još uvijek bez posla, a zadnji angažman imao je u Chelseaju koji ga je otpustio u septembru prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti