Neymar i Messi mogu ići: PSG spremio 100 miliona eura i veliku senzaciju za ljeto!

Zna se ko je na vrhu liste želja

Neymar i Messi mogu ići: PSG spremio 100 miliona eura i veliku senzaciju za ljeto!

E. Čaušević

Francuski mediji pišu da se čelnici PSG-a punom parom spremaju za ljetni prelazni rok i da na Parku prinčeva ni ovaj put neće štedjeti novac kada su u pitanju pojačanja, a već sada se zna ko će biti glavna meta Parižana na kraju sezone.

PSG je prethodnih desetak godina potrošio ogromnu sumu novca za pojačanja u cilju da konačno taj klub osvoji Ligu prvaka, ali se to još uvijek nije desilo.

Jasno je da arapski vlasnici ne štede novac za pojačanja i za divno čudo nemaju problema s finansijskim fair-playjom što mnogima nije jasno kako je moguće pored silnih transfera koje prave iz godine u godinu.

Iako PSG ima zaista nevjerovatan igrački kadar na raspolaganju čini se da i dalje nisu baš u potpunosti zadovoljni. Špekuliše se da će napraviti na ljeto velike promjene u ekipi i da nije čak nemoguće da Neymar i Lionel Messi napuste klub.

Parižani imaju listu želja za pojačanja koju će pokušati da ostvare, a Le Parisien je objavio da je već sada jasno ko će biti glavna meta ovog kluba na ljeto.

Naime, na meti PSG-a nalazi se francuski napadač Randal Kolo Muani koji trenutno nastupa za Eintracht Frankfurt i ove sezone oduševio je sve svojim igrama.

Oglasi

Kolo Muani je u dosadašnjem dijelu sezone na 30 mečeva za njemački klub zabio već 15 golova i dodao čak 14 asistencija. Iako je na ljeto mogao besplatno da dođe u PSG nakon što je napustio Nantes na kraju je otišao u Frankfurt jer za njega interes nije bio ni približan kao danas.

Sjajnim igrama je napravio totalni preokret i čini se da bi nakon samo godinu dana mogao napustiti Frankfurt, a u tom klubu nemaju ništa protiv jer je jasno da će u tom slučaju da inkasiraju ogromnu sumu novca.

Le Parisien piše da je PSG spreman da plati čak 100 miliona eura za Kolo Muanija koji s Frankfurtom ima ugovor do ljeta 2027. godine.

U njemačkom klubu zadovoljno trljaju ruke jer će to za njih biti čista zarada s obzirom da je Kolo Muani prošlog ljeta u Frankfurt stigao bez obeštećenja nakon što mu je istekao ugovor s Nantesom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi još uvijek nije produžio ugovor, dok je Neymar na izlaznim vratima kluba i jasno je da u PSG-u žele imati rezervnu opciju u slučaju odlaska nekog od ovih igrača, a Kolo Muani je sigurno prvi na toj listi.

Također, piše se da PSG prati i Marcusa Thurama koji će na ljeto gotovo sigurno napustiti Monchengladbach jer mu ističe ugovor. Za Thurama interes je pokazala i Barcelona i bit će zanimljivo vidjeti da li će se Parižani uključiti u borbu za još jednom reprezentativca Francuske.

Top Komentari

Adnanos
Njima fali vezni red i da se uigraju. Mijenjaju trenere a i novi igraci dolaze.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi