Adan heroj Jorganždija: Atletico nakon penala bolji od Arsenala

Internacionalni Kup šampiona

Adan heroj Jorganždija: Atletico nakon penala bolji od Arsenala

Danas su u Singapuru u okviru Internacionalniog Kupa šampiona snega odmjerili Atletico Madrid i Arsenal. Regularni tok susreta je završen 1:1, da bi u penal seriji uspješniji bio Atletico.

Razmuljivo, treneri obje ekipe su na današnjem susretu priliku dali velikom broju mladih igrača i onima koji inače nemaju zapaženu minutažu.

Na današnjem susretu u Singapuru je viđeno dosta lijepih poteza, a prvi gol je pao u finišu prvog dijela. Igrala se 41. minuta kada je Vietto nakon asistencije Corrree pogodio za vodstvo Atletica od 1:0.

Ipak, tek što je počelo drugo vrijeme Arsenal stiže do poravnanja pošto je mladi Smith-Rowe pospremio loptu u rašlje gola Atletica za 1:1.

Regualrni tok susreta je završen rezultatom 1:1, pa se prešlo na izvođenje penala. Junak Atletica u penal seriji je bio golman Adan koji je odbranio tri penala i postigao posljednji za pobjedu. Inače, Adan je u igru ušao u drugom dijelu umjesto Oblaka.

Treba istaći i da se bh. reprezentativac Sead Kolašinac našao u startnoj postavi Arsenala, te da je jedini odigrao svih 90 minuta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi