Tufek: Zadovoljan sam, posebno igrom mladih fudbalera

Nakon ubjedljive pobjede nad Leotarom

Tufek: Zadovoljan sam, posebno igrom mladih fudbalera

Adnan Beganović

Fudbaleri Zvijezde su danas u Gradačcu nadigrali Leotar (4:1), te su se učvrstili u sredini premijerligaške tabele.

Nakon bolnog poraza u Širokom Brijegu u Gradačcu se pribojavali susreta sa Leotarom, no izabranici Emira Tufeka odgovorili su na pravi način i zasluženo su slavili ubjedljivu pobjedu.

"Zadovoljan sam, kako i ne bih bio. Iako je Leotar na dnu tabele, posjeduje kvalitet. U momčadi iz Trebinja igra mnogo dobrih igrača, ali vidi se da nisu fizički spremni. Mi smo ispoštovali dogovor iz svlačionice i zasluženo smo slavili", kaže Tufek za SportSport.ba.

"Kada sam došao u Zvijezdu, rekao sam da ćemo igrati za gol više. Toga ću se držati bez obzira na to protiv koga igramo. Na pripremnim susretima smo dobro igrali, dobili smo ubjedljivo Borac, Modriču, Orašje, no malo nas je poljuljao poraz u Širokom Brijegu. Možda je on i očekivan jer imamo mnogo mladih igrača u momčadi, pa je i sasvim normalno da njihove igre variraju. Danas su svi opravdali povjerenje i doista sam prezadovoljan", dodao je trener Zvijezde.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tufek je posebno zadoovljan igrom mladih igrača, Musića i Kuzmanovića, koji je danas postigao pogodak.

"Njih dvojica su opravdali moja oečkivanja. Radi se o mladim, dobrim igračima, koji mogu mnogo napredovati i naučiti od naših iskusnijih igrača. Politika kluba je da se oslanja na mlade igrače i tako će biti u budućnosti. Musić i Kuzmanović su se nametnuli na pripremama i doista mi je veliko uživanje raditi sa njima. Mladi momci, dobri igrači, a pored svega odgojeni i vidi se da žele napredovati. Nisam od onih koji gura svoje igrače u reprezentativne selekcije, ali selektori mlađih sellekcija trebaju doći i na Banja Ilidžu. Igrači koji igraju Premijer ligu sigurno zaslužuju pažnju, a osim njih dvojica imamo još momaka koji kucaju na vrata prvog tima", zaključio je nekada sjajni fudbaler Emir Tufek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.