Tuga na Anfieldu, sreća u plavom dijelu Manchestera: City je ponovo prvak!

Šesta titula za Građane u historiji!

Tuga na Anfieldu, sreća u plavom dijelu Manchestera: City je ponovo prvak!

M. Šljivak

Manchester City odbranio je titulu prvaka Engleske.

Građani su u posljednjem kolu Premier lige razbili kao gosti Brighton sa 1:4 i tako su kroz cilj prošli bod ispred Liverpoola.

Posljednje kolo donijelo je samo jedno pitanje: Ko će biti prvak? City je gostovao u Brightonu, Liverppol je čekao Wolverhampton, a na kraju su oba tima ostvarila pobjedu, a titula ide u Manchester.

City je loše počeo. Murray je u 27. minuti pogodio za vodstvo Brightona od 1:0, ali se samo minut kasnije gosti vraćaju i za 1:1 je pogodio Sergio Aguero.

Samo deset minuta kasnije preokret. Cityja. Pogodio je Aymeric Laporte za 1:2, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je tim Pepa Guardiole lagano završio posao. Pogađali su Mahrez (63.) i Gundogan u 72. minuti za konačan rezultat susreta od 1:4 i šestu titulu prvaka za City u historiji.

Ovaj rezultat je ponovo donio tugu na Anfieldu. Liverpool je savladao Wovlerhampton sa 2:0 golovima Manea, ali na kraju Redsima ni 97 bodova nije bilo dovoljno za naslov prvaka.

Katastrofalnu sezonu Manchester United je završio porazom od Cardiffa na Old Traffordu sa 0:2, a u ostalim mečevima je većinom sijevalo.

Premiership, 38. kolo:

Brighton - Man.City 1:4
Burnley - Arsenal 1:3
Crystal Palace - Bournemouth 5:3
Fulham - Newcastle 0:4
Leicester - Chelsea 0:0
Liverpool - Wolves 2:0
Man. Utd - Cardiff 0:2
Southampton- Huddersfield 1:1
Tottenham - Everton 2:2
Watford - West Ham 1:4

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

chs1975mostar
Liverpool komplex teško izbor!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti