Tuga u Malmu: Tinejdžer poginuo nakon pobjede Švedske protiv Južne Koreje

Četiri osobe povrijeđene

Tuga u Malmu: Tinejdžer poginuo nakon pobjede Švedske protiv Južne Koreje

Jedna osoba je poginula, a četiri su ranjene jučer u Malmu u trenucima kada je jedan Šveđanin slavio pobjedu protiv Južne Koreje na Svjetskom prvenstvu. 

18-godišnji tinejdžer je otišao sa ovog svijeta jer je jedan Šveđanin ispalio oko 20-ak metaka iz pištolja nakon posljednjeg sudijskog zvižuda i pobjede Švedske protiv Južne Koreje od 1:0, prenose lokalni mediji.

"Jedan 18-godišnjak je poginuo tokom noći", saopštio je kratko glasnogovornik lokalne policije Stephan Soderholm.

Za sada nije poznato stanje povrijeđenih tokom ovog napada niti šta se desilo sa napadačem.

"Trenutno smo očistili područje na kojem se desio napad i spremamo razgovore sa onima koji su bili prisutni i sa onima koji su povrijeđeni, naravno ukoliko budu mogli da razgovaraju", dodao je glasnogovornik.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prije vijesti da je 18-godišnjak podlegao povredama, švedski mediji su prenosili da su tri osobe ozbiljno povrijeđene, tako da nije iskuljčeno da će biti još žrtava ovog nepromišljenog čina.

Svemu dodajmo da se ovo desilo oko 18.15 sati u jednom lokalnom kafiću u kojem su navijači pratili utakmice Svjetskog prvenstva. Potvrđeno je također da se ne radi o terorističkom napadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti