Tumbaković o skandalu: Logično je da sam isključio Jovića
EPA

Napadaču Reala ne cvjetaju ruže

Tumbaković o skandalu: Logično je da sam isključio Jovića

Odluka Ljubiše Tumbakovića da u reprezentaciju Srbije ne pozove Luku Jovića izazvala je mnogo polemike u tamošnjoj javnosti.

Jović u Srbiji važi za zvijezdu, pogotovo sada kada je u Real Madridu, no za utakmice protiv Paragvaja i Litvanije iznenađujuće se nije našao na popisu, i to jer je selektoru lagao kako je povrijeđen.

Problema vjerovatno ne bi ni bilo da Jović kroz nekoliko dana nije odigrao utakmicu za svoj Real Madrid, a shvativši da je zapravo lagao, Tumbaković nije imao tolerancije i po kratkom postupku mladog napadača je otpisao. Barem na jedan period.

"Kriterijumi profesionalnog fudbalera se moraju znati, također i patriotska odgovornost, a ja to pratim jer je to dio mog posla. Moja odgovornost i zaduženje. Sa jedne strane Luka je mlad dečko, ali sa druge, iza njega je šest, sedam godine profesionalne karijere", rekao je Tumbaković za medije u Srbiji, pa dodao:

"U jednom takvom profesionalnom odnosu postoje kriterijumi kojih svaki igrač mora da se drži. U situacijama kao što je ova sa Jovićem ja postupam profesionalno i, logično, isključio sam ga iz tima. Sve dalje će zavisiti isključivo od njega, od nastupa u dresu Reala i od kvaliteta njegovog učešća na tim utakmicama", poručio je selektor Srbije.

Bijeljinac prolazi kroz veoma težak period. Osim što je u Srbiji stavljen na 'stub srama', također ga ne štede ni španski novinari koji već daju sud da je njegovo dovođenje za Real bilo promašaj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi