Tunižani sredili Njemačku

Nakon propuštene prilike protiv Francuske

Tunižani sredili Njemačku

M. Maksimović

Ono što su propustili napraviti protiv Francuske, Tunižani su odradili protiv Njemačke.Na krilima trojke Bannour - Jallouz - Magaiez, Tunis je ostvario pobjedu 25:23.

Tunižani su kao i protiv Francuske čvrstom odbranom veću ranoj fazi stigli do tri gola prednosti.Od prvih deset golova Tunisa Amine Bannour je postigao četiri, Jallouz tri.Nakon dvadesete minute probudio se na drugoj strani Sven-Sören Christophersen koji sa četiri gola vuće Njemačku.U sedam minuta Njemačka je imala seriju 6:1, na poluvremenu je utakmica bila u egalu (13:13).

 

U nastavku opet slična slika na terenu, Tunižani su stalno u prednosti, Christophersen parira golovima koliko može. U tom periodu se igra dosta čvrsto, Tunižani u jednom trenutku imaju dva čovjeka manje, ali drže dva gola prednosti.Nakon što je Fäth završio na klupi, Ben Salah je povisio na +3.Njemačka je posljednji put izjednačila u 54.minuti, tri puta je do kraja bila na -1, ali su Tunižani izdržali i na kraju su slavili 25:23.

 

Reprezentaciju Tunisa na putu do prve pobjede vodili su raspoloženi golman Marouane Magaiez sa 16 odbrana (dva sedmerca), Jallouz je dodao osam, Bannour šest golova.U poraženoj selekciji Sven-Sören Christophersen je postigao sedam golova uz tek jedan promašaj, Weinhold četiri, dok su Silvio Heinevetter i Carsten Lichtlein zajedno upisali 9 odbrana (6+3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.