Turci tvrde: Podolski dogovorio transfer

Odlazi iz Galatasaraya

Turci tvrde: Podolski dogovorio transfer

Turski list "Hurriyet" javlja da je Lukas Podolski dogovorio saradnju sa klubom po imenu Vissel Kobe. 

Nekadašnji reprezentativac Njemačke će se na kraju sezone oprostiti od Galatasaraya i karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u Japanu. Ovaj 31-godišnji fudbaler je navodno postigao dogovor sa japanskim prvoligašem Vissel Kobeom s kojim će potpisati trogodišnji ugovor.

Kako navodi "Hurriyet", transfer Podolskog u Vissel Kobe će iznositi 2,7 miliona eura i u novom klubu će dobiti godišnju plaću od pet miliona eura. 

Ukoliko se ova informacija obistini. to će Podolskom biti ujedno peti transfer u dosadašnjoj karijeri. On je prije Galatasaraya još igrao za Inter, Arsenal, Koln i Bayern. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podolski je kao igrač Galatasaraya u dosadašnjem dijelu sezone postigao tri pogotka u turskom šampionatu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti