Turiaf na debi mora čekati do 6. novembra

Turiaf na debi mora čekati do 6. novembra

Edmir Škorić

Francuski centar Ronny Turiaf još uvijek čeka na svoj prvi nastup u dresu ASVEL-a iz Lyona.

Kako mnogi košarkaši, tako je i Turiaf odlučio za vrijeme lockouta u NBA preći u Evropi. Vratio se u Francusku te potpisao za ASVE Lyon.,

Klub iz Lyona činio je sve da bi Turiaf mogao zaigrati u subotu protiv Choleta u 4. kolu francuskog prvenstva, no do toga, sada je jasno, neće doći.  Problem je nastao zbog uplate osiguranaj u slučaju povrede igrača New York Knicksa. Turiafa, naime, ne želi osiugrati njegova osiguravajuća kuća.

U najboljem slučaju, Turiaf bi svoj debi u dresu ASVEL-a trebao imati 6. novembra protiv Nancyja, trenutnog lidera na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti