Turkeš asistirao u neočekivanom porazu Lausanne
Foto: FC Lausanne-Sport

Kada ne zabija, onda asistira

Turkeš asistirao u neočekivanom porazu Lausanne

Lausanne-Sport večeras je u meču 33. kola švicarske Challenge lige poražen od Winterthura s 2:1.

Tokom cijele sezone Aldin Turkeš i društvo su dominirali, trenutno su na liderskoj poziciji, no večeras je nakon serije pobjeda uslijedio iznenađujući poraz.

Do prednosti Winterthur je došao u 35. minuti kada je mrežu domaćih zatresao Mahamid, a vodstvo od 1:0 bilo je na snazi sve do sredine drugog poluvremena. U 67. minuti za izjednačenje pogađa Nanizayamo, i to nakon asistencije Turkeša koji je ujedno i najbolji strijelac lige.

Vjerovali su domaći da će im taj gol dati krila i da će na koncu doći do preokreta, ali onda je minutu prije kraja uslijedio hladan tuš. Novi gol za Winterthur dao je Doumbia i postavio, ispostavit će se, konačnih 2:1.

Našem napadaču je ovo bila četvrta asistencija u prvenstvu, a na kontu ima i 21. gol.

Lausanne-Sport je i dalje vodeći na tabeli sa 67 osvojenih bodova, sedam više u odnosu na Grasshoppers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi