Turkeš igra sezonu iz snova
Foto: FC Lausanne-Sport

Novi gol bh. napadača

Turkeš igra sezonu iz snova

Novo kolo švicarske Challenge lige donijelo je novi gol bh. napadača Aldina Turkeša.

Bivši mladi reprezentativac BiH igra sezonu iz snova u dresu Lausanne-Sporta. Osim što će s ovim klubom gotovo sigurno igrati u eliti naredne sezone, Turkeš je daleko prva zvijezda lige sa čak 18 postignutih golova.

A 18. gol zabio je večeras na gostovanju kod posrnulog švicarskog velikana Grashoppersa. U Cirihu su Skakavci uspjeli da pobijede Lausanne-Sport s 3:1 i smanje zaostatak na deset bodova, a na prvi gol se čekalo do 37. minute kada je prednost domaćinu donio Wittwer.

U drugom dijelu Lausanne-Sport dolazi do izjednačenja. Na 1:1 je poravnao upravo Turkeš, da bi samo devet minuta kasnije Grasshopper vratio vodstvo preko Ben Khalife. Do kraja utakmice Grasshoppers je uspio zabiti još jedan gol za konačnih 3:1.

Turkešove sjajne partije ne prolaze nezapaženo na tržištu. Nedavno se pisalo kako ga na svom radaru ima, ni manje ni više, nego veliki Fenerbahče.

Top Komentari

Benjamingst
Dobar je momak...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi