Turkoglu pred povratkom u Evropu

Turkoglu pred povratkom u Evropu

M. Šljivak

Ponajbolji turski košarkaš Hidayet Turkoglu, karijeru će tokom trajanja lock-outa u NBA ligi, vjerovatno nastaviti u Evropi.

Prema navodima turskih medija, popularni Hedo ima na stolu bogate ponude iz Španije i Turske, a odluku gdje bi mogao nastaviti karijeru, 32-godišnji Turkoglu će donijeti nakon Eurobasketa u Litvaniji.

Zasad, najkonkretniju ponudu je poslala ekipa Turk Telekoma koja je spremna izdvojiti 450.000 dolara na mjesečnu platu za usluge košarkaša Orlando Magica.

Turkoglu (208cm) je karijeru počeo u Efes Pilsenu, da bi 2000. godine otišao u NBA ligu, gdje je izabran kao 16. pick iste godine od strane Sacramento Kingsa. Pored Kingsa i Orlanda u dva navrata, Turkoglu je nastupao još za San Antonio, Toronto i Phoenix.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.