Turkoglu: Vrijeme je za medalju

Uoči današnjeg polufinala

Turkoglu: Vrijeme je za medalju

Adnan Beganović

Kapiten košarkaške reprezentacije Turske, Hedo Turkoglu, uoči polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva protiv Srbije, najavljuje svoj oproštaj od nacionalnog dresa, te smatra da će današnji duel biti jako neizvjestan.

"Ovo je moje poslednje Svjetsko prvenstvo, sad sam kapiten i sigurno je da želim da se oprostim medaljom. Neću više igrati za četiri godine i biće super da osvojimo neku medalju, no moramo da prođemo Srbiju", rekao je Turkoglu i dodao:

"Biće jako dobra utakmica i moramo da budemo još bolji nego protiv Slovenije. Srbija je odlična ekipa s dobrim igračima i trenerom. Od 2001. godine mi nemamo uspjeh i nemamo medalju, sad je vrijeme za to".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.