Turković: Jedva čekam debi!

Novi trener Sarajeva debituje u Laktašima

Turković: Jedva čekam debi!

Legenda kluba sa Koševa Almir Turkovic jučer je postavljen kao v.d  šefa stručnog štaba Sarajeva. Iako su se spominjala razna imena koja bi mogla sjesti na klupu Sarajeva, rukovodstvo bordo kluba odlučilo je šansu dati Turkoviću, dok ne nađu najbolje riješenje za klub.

"Ovo je velika čast za mene, jer sam oduvijek volio ovaj klub. Sada znam da neće ništa biti isto, jer imam puno više obaveza nego što sam imao kao pomoćnik", kaže Almir Turković za SportSport.ba.

"Meni je lično žao što je došlo do svega ovog, jer smatram da je Mehmed Janjoš jedan kvalitetan trener. Ali, naš posao se zna, ako nema rezultata - trener prvi ide".

Jeste li već samostalno počeli raditi sa ekipom?

"Da, već polako počinjem raditi sa ekipom, da se oni priviknu na mene sada kao prvog trenera. Svi se dobro poznajemo i vjerujem da tu neće biti nikakvih problema. Ovo su sve mladi i kvalitetni momci koji znaju šta se od njih očekuje u nastavku prvenstva".

Bliži se subota i utakmica protiv Laktaša.

"Jedva čekam ovu utakmicu i debi na klupi Sarajeva kao šef stručnog štaba. Znamo da nas očekuje teška utakmica, jer su se naši protvnici dobro pojačali i imaju odlične rezultate u nastavku prvenstva. Ipak, mi smo do sada propustili dosta bodova, tako da ćemo morati igrati ozbiljno u Laktašima. Obećavam da ćemo dati sve od sebe kako bi napravili dobar rezultat i obradovali naše vjerne navijače", kazao je Almir Turković za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.