Turnir u čast Tacka, Alisa, Baškana i Mujke

Sloboda Solana nije ih zaboravila

Turnir u čast Tacka, Alisa, Baškana i Mujke

Predstojećeg vikenda u KSC Mejdan odigrat će se Memorijalni rukometni turnir „Tuzla 2013“, kojeg Sloboda Solana organizuje u spomen na nekadašnje igrače Jasminka Kovčića–Tacka, Alisa Hadžihrustića, Ibrahima Nukića–Baškana i Igora Mujkanovića–Mujku.

Uz domaćina, na parket dvorane izaći će bivši dvostruki europski prvak Metaloplastika iz Šapca, hrvatski premijerligaš Spačva iz Vinkovaca, te premijerligaš BiH Gradačac.

Lani je na turniru pobijedio Gradačac, te je prvi dobio pozivnicu za turnir, a prvi je i prihvatio nastup.

U prvom polufinalnom susretu snage će odmjeriti Sloboda Solana i Gradačac, a u drugom vinkovačka Spačva i šabačka Metaloplastika.

Jasminko Kovčić, nekadašnji golman Sloboda Solane tragično je izgubio život potkraj rata u BiH, Alis Hadžihrustić je ubijen u jednom od agresorskih granatiranja, dok su prirodnom smrću umrli Ibrahim Nukić, nekadašnji igrač i direktor kluba, te Igor Mujkanović, koji je od posljedica srčanog udara preminuo na jednom od treninga Sloboda Solane

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.