Turnir u spomen na Josipa Katalinskog

Održan sastanak Komiteta za normalizaciju

Turnir u spomen na Josipa Katalinskog

Danas je u Sarajevu održana 41. sjednica Komiteta za normalizaciju na kojoj su razmatrana brojna pitanja i doneseni sljedeći zaključci:

1. Usvaja se Informacija o takmičenju nadležnih komiteta (za takmičenje, disciplinskog, za sudije i suđenje i bezbjednost) na osnovu analize četiri kola Premijer lige i utakmica polufinala Kupa, uz pozitivnu ocjenu kvaliteta i regularnosti, ali da nadležni organi trebaju intenzivirati aktivnosti na unapređivanju svih segmenata takmičenja.

 

2. Daje se podrška prijedlogu za reorganizaciju takmičenja u futsalu i zadužuje se odjel za Takmičenje da zajedno sa Komitetom za futsal pripreme detaljniji prijedlog za narednu sezonu.

 

3. Sprovode se aktivnosti oko organizacije prijateljskih utakmica „A“ reprezentacije sa R.Irskom i Meksikom.

 

4. Komitet potvrđuje legitimitet komisija za licenciranje do održavanja izborne sjednice Skupštine.

 

5. Komitet podržava inicijativu za održavanje omladinskog turnira u znak sjećanja na Josipa Katalinskog, koji bi trebao biti održan od 18-21. juna 2012. godine u Sarajevu.

 

6. Na osnovu prijedloga Konkursne komisije za izbor Rukovodioca odjela za marketing Komitet je donio odluku da se konkurs poništava te će u narednom periodu biti raspisan novi Konkurs.

 

7. Usvojeni su prijedlozi Komiteta za medije i podržana inicijativa da se organizuje zajednički sastanak na kojem bi predstavnici medija bili detaljnije upoznati sa procedurama oko organizacije utakmica reprezentacije u kvalifikacionim ciklusima, te se dala mogućnost medijima da iznesu svoje prijedloge za unapređenje saradnje Saveza i medija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.