Turniri za kadetkinje i predpionire

U organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH

Turniri za kadetkinje i predpionire

M. Skaka

Nogometni savez Federacije BiH u četvrtak (23.06) i petak (24.06.) organizirati turnire – nezvanična prvenstva Federacije BiH za kadetkinje i predpionire.

Za organizaciju turnira NS FBiH je u saradnji sa NS/FS BiH obezbijedio terene stadiona „Asim Ferhatović – Hase“ u Sarajevu, tehničku organizaciju utakmica, službena lica te osvježavajuće napitke, a za najuspješnije timove i pojedince obezbjeđeni su pehari i prigodne nagrade.

Turnir kadetkinja igrat će se u četvrtak (23.06), a nastupat će ekipe: ŽNK „SFK 2000“ Sarajevo, ŽNK „Čelik“ Zenica, ŽNK „Mladost“ Nević Polje i ŽNK „Salt City“ Tuzla.

Prve utakmice su na rasporedu u 11:00 sati, a igrat će ŽNK „Zenica Čelik“ – ŽNK „SFK 2000“ (Koševo II) i ŽNK „Salt City“ – ŽNK „Mladost“ (Koševo III). Pobjednici prvih susreta plasirat će se u finale, dok će poraženi igrati za treće mjseto. Susret za treće mjesto i finale odigrat će se u 16:00 sati. Vrijeme trajanja utakmice za kadetkinje je 2X35 minuta.

Turnir predpionira igrat će se u petak (04.06.), a nastupat će ekipe: ŠF „Novi Grad“ Sarajevo, FK „Rudar“ Kakanj, HNK „Orašje“, NK „Tomislav“ Tomislavgrad, NK „Kolibri“ Bihać, NK „Posušje“, FK „Velež“ Mostar i FK „Budućnost“ Banovići.

Ekipe predpionira će biti podjeljene u dvije grupe, a prve utakmice su na rasporedu od 10:00 sati, dok su druge u 11:00. Treća utakmica igra se u 16:00 sati,  a nakon toga su planirane utakmice za treće mjesto i finale. Utakmice će se igrati uporedo na terenima Koševo II i Koševo III. Vrijeme trajanja utakmice za predpionire je 2X15 minuta.

Predstavnici Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona i Nogometnog saveza Srednjebosanskog kantona neće učestvovati na turniru obzirom da nisu imali organiziranu ligu predpionira na nivou kantona/županije za takmičarsku 2010/2011.

Ovo je prva organizacija turnira ovakve vrste od strane Nogometnog saveza FBiH, uz ambicije da ovi turniri prerastu u tradiciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.