Turska bez problema protiv Bjelorusije

Još jednom u polufinalu

Turska bez problema protiv Bjelorusije

M. Maksimović

Nakon Španije i Srbije, plasman u polufinale Eurobasketa je obezbjedila i Turska. U utakmici na malo poena, Turska je sa 55:41 savladala Bjelorusiju. U drugoj i četvrtoj četvrtini, košarkašice Bjelorusije je kombinovano ubacile 16 poena (8+8).

Turske košarkašice su tokom cijele utakmice bile u vodstvu. Na poluvremenu 31:18, na ulasku u posljednju dionicu 41:33.U posljednjih sedam i pol minuta, Bjeloruskinje su uspjele ubaciti svega četiri poena.

Kod Turske selekcije Saziye Ivegin bila najefikasnija sa 13 poena, tri manje je dodala Yilmaz. S obzirom da je kompletna selekcija Bjelorusije postigla 41 poen, samo jedna igračica je uspjela postići više od deset poena. Radi se o Katsiaryni Snytsinoj koja je postigla 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.