Turska bolja od Dominikanske Republike
Foto: EPA.eu

U borbi za drugo mjesto u grupi C

Turska bolja od Dominikanske Republike

Košarkaška reprezentacija Turske pobjedom rezultatom 77:68 nad Dominikanskom Republikom osigurala je drugu poziciju u grupi C pred osminu finala, dok će poraženi iz ove utakmice u eliinacionu fazu s trećeg mjesta.

Prva četvrtina protekla je u prilično izjednačenoj igri, a na kraju uvodnih 10 minuta igre Turci su imali pola koša prednosti (14:13). Ključna u ovome meču bila je druga dionica u kojoj su Turci ostvarili prednost od 17 poena, pa je na poluvremenu na semaforu stajalo (41:23).

Košarkaši Dominikanske republike u drugom dijelu meča su zaigrali nešto agresivne, ali u prvoj četvrtini drugog dijela ponovo su bili slabiji tim za pola koša razlike, ali im je na kraju pripao posljednji period kada je pobjednik već bio riješen.

Tursku je do treće pobjede na ovogodišnjem Mundobasketu predvodio Savas s 15 ubačenih poena, a jedini dvocifreni pored Savasa u ekipi Ergina Atamana bio je Gonlum s 10 10 ubačaja.

Najefikasniji u redovima Dominikanske Republike, ujedno i najefikasniji igrač utakmice, bio je Garcia s 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti