Turska još jednom pokazala snagu

Turska još jednom pokazala snagu

Reprezentacija Turske je u fantastičnoj atmosferi u Sinan Erdem Domu pregazila Francusku sa 95:77 i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje ih očekuje Slovenija koja je danas izbacila Australiju.

Turska je odigrala još jednu savršenu utakmicu. U redovima Tanjevićevih izabranika sve je bilo odlično, odbrana, napad. Jedinu brigu Tanjeviću večeras je zadala povreda prvog playa Kerema Tuncerija, ali ga je istovremeno obradovala sjajna partija Sinana Gulera, koji je na najbolji način zamijenio Tuncerija. Turkoglu je također zablistao, odigrao je najbolju utakmicu na prvenstvu.

Turska je dobro otvorila utakmicu, ali se Francuska uskoro pribrala i nakon deset minuta gubila sa pet poena razlike (19:14). Međutim, to je bilo sve što su Colletovi momci napravili večeras. Turci su ubacili u petu brzinu, odbrana je radila svoj posao, šut je bio odličan. Turkoglu je pogađao s vanjskih pozicija, unutra je dominirao Omer Asik.

Na poluvrijeme je Turska otišla sa velikih 15 poena prednosti (43:28). U drugom poluvremenu još bolja igra Tanjevićevih izabranika. Tunceri je zbog povrede sjeo na klupu, a Sinan Guler je imao svoj show. Bek Efesa je igrao utakmicu života. U posljednjih deset minuta utakmice Turska je ušla sa vodstvom 71:45, pa je posljednja četvrtina Turcima poslužila za egzibicije.

Priliku da pokažu svoj kvalitet su dobili Cenk Akyol i Baris Ermis, Hedo i Ersan su mogli odmarati. Kod Francuza je u posljednjih deset minuta igrao samo Boris Diaw, koji je ubacio nekoliko trica. Na kraju je završilo 95:77 za Turke koji su, usput rečeno, imali podršku i nogometnih reprezentativaca koji su sjedili pored parketa Sinan Erdem Doma.

Hedo Turkoglu je utakmicu završio sa 20 poena, Sinan Guler je dodao 17,Omer Asik 10 poena i 5 skokova, a Ersan Ilyasova i Ender Arslan po 9 poena. U redovima Francuza prvo ime bio je Boris Diaw sa 21 poenom, a Nando De Colo je dodao 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.