Turska preokretom do pobjede nad Novim Zelandom
Foto: EPA

Turska slavila

Turska preokretom do pobjede nad Novim Zelandom

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Turske savladala je danas u prvom kolu grupe C Svjetskog prvenstva selekciju Novog Zelanda rezultatom 76:73.

Odlično je Novi Zeland otvorio meč. Sjajnom odbranom su limitrali Tursku na samo osam poena u prvoj dionici, koju su na kraju dobili 17:8.

Bez većih problema su u drugoj dionici Novozelanđani održavali prednost. Na poluvrijeme su otišli s 10 poena prednosti (38:28), ali su u nastavku ipak poklekli.

Turska je drugo poluvrijeme odigrala odlično. Uspjeli su okrenuti rezultat u svoju korist u samom finišu, te su na kraju slavili pobjedu.

Oguz Savaš je predvodio Tursku do pobjede sa 16 poena, a Webster je kod Novog Zelanda ubacio 22 poena.

Svjetsko prvenstvo, grupa C:

Novi Zeland - Turska 73:76 (17:8, 21:20, 18:24, 17:27)

Novi Zeland: Tait , Bartlett, Peneney 9, Vukonna, 4, Kenny, C. Webster 22, Abercombie 5, Anthony 2, Fotu 8, Fank 5, Loe 11, T. Webster 7.

Turska: Osman, Guler 8, Ermis, Akyol 7, Hersek 11, Preldžić 14, Tunčeri 6, Savaš 16, Gonlum, Erslan 7, Ašik 1, Aldemir 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.