U ludom meču punog kontroverzi Srbija pobijedila Tursku

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

U ludom meču punog kontroverzi Srbija pobijedila Tursku

A. Čaušević

Srbija je nakon Grčke još jedan dramatičan meč riješila u svoju korist.

Nakon furiozne prve četvrtine ništa nije slutilo da će se Srbija napatiti da dođe do punog plijena protiv Turske. Konačan rezultat glasio je 72:79

Prvu četvrtinu izbranici Svetislava Pešića su odigrali fantastično i dobili su je sa 15 razlike, nakon čega su Turci počeli postepeno da se vraćaju u igru.

Dosta su povratku domaćina kumovale i sudije nekim neobjašnjim greškama, pa se u samu završnicu ušlo pri rezultatu 72:72.

Ipak, Jokić i društvo su u završnici pokazali veći kvalitet i na kraju su upisali treći trijumf u kvalifikacijama za Mundobasket.

Kod pobjednika je najbolji bio upravo Jokić sa 24 poena i 10 skokova, dok se kod poraženih istakao Osman sa 22 poena.

Sada se obje selekcije okreću nastupima na Eurobasketu. Srbija u prvom kolu igra protiv Nizozemske, a Turskoj će protivnik biti Nizozemska.

Ianče, susret je u društvu supruge Jelene i čuvenog menadžera Miška Ražnatovića pratio i Novak Đoković koji neće nastupiti na US Openu.

Top Komentari

Adrian
Bravo komšije samo deri.
1 8
SarajFK
Mali turci pobijedili velike turke.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi