Turska Superliga: Eskisehirspor bolji od Istanbul BB-a

5. kolo doigravanja za Evropa ligu

Turska Superliga: Eskisehirspor bolji od Istanbul BB-a

A. Haznadarević

U Turskoj su se danas odigrala dva susreta u okviru 5. kola doigravanja za Evropa ligu.

Sastale su se momčadi trojice bh. internacionalaca. Eskisehirspor našeg Safeta Nadarevića je dočekao Istanbul BB za koji nastupaju Kenan Hasagić i Edin Višća, a u drugom susretu snage su odmjerili Bursaspor i Sivasspor.

 

Domaćini su bili uspješniji u oba meča, pa je Nadarevićev Eskisehirspor slavio protiv Isanbul BB-a rezultatom 3:1, a strijelci su bili dva puta Kamara i jednom Sari, a za Istanbul jedini pogodak je postigao Madureira.

Što se tiče našeg trojca, u ekipi Istanbul BB-a nismo imali predstavnika, dok je na drugoj strani Nadarević odigrao svih 90 minuta ovog meča.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

Na drugoj utakmici Bursaspor je rezultatom 2:0 savladao Sivasspor, a strijelac oba gola je bio Turgay Bahadır koji je pogađao u 45. i 48. minutu utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.