Turski klubovi izbačeni iz Evropske lige
Foto: EPA

UEFA kažnjava

Turski klubovi izbačeni iz Evropske lige

M. Šljivak

Nakon što je izbacila Crvenu zvezdu iz Lige prvaka, Evropska fudbalska federacija (UEFA) zabranila je nastupa i za dva turska kluba koja su u narednoj sezoni trebala igrati u Evropa ligi.

Iako su ostvarili plasman u Evropa ligu, ekipe Sivaspora i Esikšehirspora su izbačene, jer su učestvovali u namještanju utakmica turskog prvenstva u sezoni 2010/11.

Oba tima imaju pravo žalbe Međunarodnom sportskom sudu u Lozani, a ako im kazna ostane važeća, Evropsku ligu će naredne sezone igrati Karabukspor i Bursaspor.

Pored ovih klubova od ranije je poznato da ni aktuelni prvak Fenerbahče neće igrati u Ligi prvaka zbog suspenzije od dvije godine, koju su dobili zbog namještanja rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.