Turski savez promijenio odluku o suspenziji Van Persieja

Nakon uložene žalbe

Turski savez promijenio odluku o suspenziji Van Persieja

Holandski napadač Robin van Persie napravio je pravi šou na utakmici koju je njegov Fenerbahče igrao sa Bešiktašom u osmini finala turskog Kupa.

Fener je njegovim golom slavio sa 1:0, ali je meč ostao upamćen po Van Persievom sukobu sa Tošićem i nesportskoj proslavi gola ispred svog bivšeg saigrača iz Arsenala, a danas kapitena Bešiktaša Ozyakupa.

Turski savez je prvobitno kaznio Van Persieja sa tri utakmice suspenzije i 5.000 eura, ali se Holanđanin žalio što je rezultiralo smanjenjem kazne.

Tako je zvanično potvrđeno da će Robin van Persie ipak pauzirati dvije utakmice, a s obzirom da je već propustio meč sa Bursasporom, ostaje mu da odsluži kaznu i na utakmici protiv Kasimpase koja se igra 19. februara.

Holandski napadač će se u ekipu vratiti protiv Gaziantepspora, 26. februara, a do tada će moći pomoći svojim saigračima na utakmicama Evropske lige protiv Krasnodara.

Šta se sve dešavalo na famoznoj utakmici protiv Bešiktaša možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi