Vico Zeljković do septembra na čelu FK Borac, a od decembra na čelu NSBiH

Potvrđeno na Skupštini kluba

Vico Zeljković do septembra na čelu FK Borac, a od decembra na čelu NSBiH

M. Šljivak

Vico Zeljković ostat će na čelu FK Borac do septembra ove godine.

Rukovodstvo Borca danas je na Skupštini kluba potvrdilo da Zeljković ostaje na čelu kluba do septembra, a nakon isteka mandata u klubu iz Banja Luke, Zeljković će biti kandidat za predsjednika NS/FSBiH.

"Borac je po prvi put dobio licencu za Premijer ligu i licencu za evropska takmičenja na prvostepenom postupku. Vratili smo dugove od 5,8 miliona KM i trenutno imamo još obaveze od 200.000 KM prema dobavljačima. Također, vratili smo 5,6 miliona KM poreskog duga i on sada iznosi 7,6 miliona KM, a bio je veći od 13 miliona KM", istakao je Zeljković u obraćanju Skupštini kluba.

Zeljković će vjerovatno biti kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U FS Republike Srpske ću ići na obnovu mandata. Slijede i izbori za FS BiH u decembru i tamo bi mjesto predsjednika trebalo da pripadne FSRS. Siguran sam da ću ja biti predložen, a u dogovoru s upravom kluba danas nisam podnio ostavku. U septembru ću na Skupštini predati mandat predsjednika FK Borac", istakao je Zeljković.

Zeljković je predsjednik Borca od juna 2018. godine, a prvi čovjek FSRS je od januara ove godine.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Ovaj ce da vrati repku na prvi put u to budite sigurni
1 7
Rajvosa2019
Moj haber Roki bi samo rekao : chetnik chetnik chetnik
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije