Tušanj, Pecara, a onda banjalučki Gradski stadion: Šest ekipa će danas "umirati" za svaki bod

Neophodni su bodovi

Tušanj, Pecara, a onda banjalučki Gradski stadion: Šest ekipa će danas "umirati" za svaki bod

E. Škorić

U tri termina danas će se odigrati još tri utakmice 25. kola Premijer lige BiH, dok će ovo kolo biti kompletirano sutra derbijem Velež - Sarajevo.

U subotu efikasne dvije utakmice i čak 11 golova, od čega ih je osam viđeno na Grbavici gdje su Željezničar i Mladost podijelili bodove (4:4), dok je Zrinjski s 3:0 slavio nad Radnikom.

Nije baš da danas očekujemo pravu golijadu, ali uzbuđenja svakako da da. Premijerligaški maraton kreće od 15 sati derbijem za Grad Tuzlu i okršajem Tuzle Cityja i Slobode.

Gradski rivali imaju itekako motiv, sve i da na tabeli nemaju gdje. Radi se o ljutim rivalima, o utakmici za čast, a uz to - jednima trebaju bodovi za Evropu, drugima za opstanak. Dakle, ne očekujte ništa manje od pravih 90 minuta žestoke i velike borbe za svaku loptu, a pobjednika je u ovakvim mečevima praktično nemoguće unaprijed znati.

I sam trener Cityja Husref Musemić je na press konferenciji rekao da je to jedna sasvim nova Sloboda u odnosu na onu od ranije, pa to što je njegov tim slavio s 2:0 u prethodnoj utakmici, ništa ne znači. Mladen Žižović je "ustrojio" crveno-crne, u prošlom kolu su dobili Željezničar, pa danas ima legitimno pravo da se nada najboljem. A to bi možda bio i jedan bod...

MOZZART kladionica nudi velike kvote na ovaj meč, no zanimljivo da je povelika uloga favorita na strani Tuzle City. OVDJE ostavite vašu okladu!

Oglasi

Nakon što se označi kraj meča na Tušnju, počet će duel na Pecari. Široki Brijeg je apsolutni favorit nad Krupom. Domaćin može pobjedom do drugog mjesta i vodećem Sarajevu će se primaknuti na pet bodova. Širokobriježani su čak u igri za titulu, ali oni su sve snage usmjerili najprije ka plasmanu u Evropu.

Krupa je zakovana za dno s 15 bodova i eventualni današnji poraz okončat će sve njihove nade.

O tome ko je favorit najbolje svjedoče kvote u MOZZART kladionici. OVDJE ostavite vašu okladu!

I za kraj ovog nedjeljnog programa 25. kola sastaju se Borac i Olimpik na Gradskom stadionu.

Banjulučani su ne tako davno s dosta problema slavili protiv Olimpika, koji je pod palicom Slavka Petrovića izrastao u dobru ekipu koja može svima da pomrsi račune. Vukovi su savladali Slobodu i Željezničar, uzeli bod Veležu u prošlom kolu i definitivno pokazali da mogu. Bod bi im bio dovoljan da napuste opasnu zonu i nastave potjeru za opstankom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se Borca tiče, tu su stvari potpuno jasne. Neophodna je pobjeda da se nastavi trka za Sarajevom, ali prije svega da se vrati na drugo mjesto i da pokuša do kraja sezone izboriti opstanak.

Vjerujete li u čudo i barem bod Olimpika u Banjaluci? MOZZART nudi sjajne kvote, OVDJE ostavite okladu!

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

VIP
ali prije svega da se vrati na drugo mjesto i da pokuša do kraja sezone izboriti opstanak. Da Borac izbori opstanak??! Ma marš!
2 3
VIP
"ali prije svega da se vrati na drugo mjesto i da pokuša do kraja sezone izboriti opstanak." Pa kako vas nije sramota! Borac da izbori opstanak? Lajavci kompleksaški!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi