Tušanj se sređuje za nastavak sezone

Popravak terena u Tuzli

Tušanj se sređuje za nastavak sezone

Midhat Šljivak

Teren stadiona Tušanj spremno će dočekati fudbalere tuzlanske Slobode nakon pauze u prvenstvu BiH.

Menadžmet JU "Gradski stadnion Tušanj", odlučio je da se teren oporavi i pripremi za nastavak sezone, a radovi na popravci terena su već počeli.

Tako je već počela aerifikacija, odnosno čepovanje, te busjenovanje oštećenih dijelova terena.

Postupkom aerifikacije provjertava se zona korijenovog sistema, te se na taj način produbljuje korijen pred sezonu velikih padavina i omogućava se bolja drenaža terena.

Tere je izbušen u dva smjea. Time se dostigao cilj izbušenosti terena sa oko 100 rupa pd va metra kvadratna i dubine 10 centimetara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga, uklonit će se čepovi sa terena, a zatim će se popuniti rupe i tako će biti kompletiran postupak aerifikacije terena.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti