Tužan i skroman oproštaj Boatenga od Bayerna
Nakon osam godina Boateng napušta Bayern. U Minhenu je osvojio gotovo sve, ali sada je red da nađe novi tim (Foto: EPA)

Nije slavio sa ostatkom ekipe

Tužan i skroman oproštaj Boatenga od Bayerna

M. Šljivak

Minhenski Bayern jučer je proslavio novu titulu prvaka Njemačke.

Bavarci su do 29. trofeja u Bundesligi došli pobjedom nad Eintrachtom iz Frankfurta od 5:1, a ovaj meč je bio posljednji u dresu bavarskog velikana za nekoliko fudbalera.

Od dresa Bayerna oprostili su se Franck Ribery, Arjen Robben, Rafinha, ali je dres tima iz Minhena vjerovatno po posljednji put obukao i Jerome Boateng.

Iskusni štoper će ovog ljeta vjerovatno napustiti Bayern. Nije zadovoljan ulogom koju ima na klupi, a da više nije sretan u Minhenu, govori i slika sa jučerašnje proslave.

Boateng jedini nije slavio sa ostatkom ekipe na terenu. Sa kćerkama je sjedio pored terena, a prvi je napustio Allianz Arenu bez ikakvog razgovora sa novinarima.

Također, dok je tim slavio u titulu u Nockhebergu u večernjim satima, Boatenga nije bilo i ovo je jasan znak da će on vjerovatno napustiti klub.

Boateng već ima nekoliko sjajnih ponuda za nastavak karijere. Interes pokazuju PSG i Juventus i treba očekivati da vjerovatno završi u nekom od ovih timova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 30-godišnji defanzivac je osam godina član bavarskog velikana. Odigrao je 286 utakmica i postigao je osam golova, ali je došlo vrijeme za rastanak.

Bayern je već našao zamjenu za njega i Boateng će sada potražiti sreću negdje drugo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi