Tužilaštvo BiH istražuje namještanje utakmica

Tužilaštvo BiH istražuje namještanje utakmica

Europol je nedavno objavio podatke o namještanju više od 300 utakmica širom Evrope, što je potreslo fudbalsku javnost Starog kontinenta.

Nakon toga, stigle su informacije kako ni Bosna i Hercegovina nije pošteđena namještanja utakmica, te se navodi kako je više utakmica namješteno u kojima su učestvovali bh. klubovi.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine još je prošle godine dobilo opširnu dokumentaciju iz Tužilaštva u Bochumu, gdje se na više od 300 strana opsiuje namještanje utakmica bh. klubova.

Iz Tužilaštva BiH su za SportSport.ba potvrdili da je istraga vezano za namještanje utakmica u toku, ali u cilju istrage nisu mogli otkriti više informacija.

"U vezi vašeg upita, u ovoj fazi postupka Tužilaštvo BiH ne može otkrivati detalje istrage, već samo činjenicu da je istraga u toku i poduzimaju se radnje u cilju otkrivanja eventualnog počinjenog krivičnog djela", kazala je Adisa Karačić, viši stručni saradnik za odnose sa javnošću Tužilaštva Bosne i Hercegovine za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije