Dragan Jović iznenada hospitalizovan na UKC Tuzla, propušta utakmicu protiv Zrinjskog

Trener Tuzla Cityja

Dragan Jović iznenada hospitalizovan na UKC Tuzla, propušta utakmicu protiv Zrinjskog

Esmer Oštraković

Nogometaši Tuzla Cityja sutra će odigrati zaostalu utakmicu u okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Njihov protivnik je trenutni lider na tabeli, ekipa Zrinjskog, te je jasno da je pred Tuzlacima jako težak zadatak na sutrašnjoj utakmici.

Zrinjski se nalazi u sjajnoj formi, te su naravno favoriti na svom terenu, gdje nisu ostvarili niti jedan drugi rezultat osim pobjede već tri mjeseca.

Sa druge strane Tuzla City igra jako promjenjivo ove sezone, te ukoliko je njihov dan mogu pobjediti svakoga, ali ukoliko ih ne krene prvih nekoliko dodavanja, onda im poraz nanose i mnogo slabije ekipe.

Tuzla City će sutra biti dodatno oslabljen u Mostaru na utakmici protiv Zrinjskog, jer na klupi neće biti Dragana Jovića.

Trener Tuzla Cityja jutros je primljen na UKC Tuzla, a razlog je taj što mu se pokrenuo tromb, te je morao biti hospitaliziran.

"Nisam se dobro osjećao zadnjih dana pa mi je klupski ljekar Amar Skakić preporučio da dođem na pregled. Nakon pretraga ustanovljena je tromboza zbog čega me moraju zadržati u bolnici najmanje tri dana. Za sad sam tu pa ćemo vidjeti do kad ću se morati zadržati" kazao je Jović za zvaničnu stranicu Tuzla Cityja.

To će biti dodatan hendikep za ekipu Tuzla Cityja, a u njegovom odsustvu ekipu će voditi pomoćnici iz stručnog štaba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se naravno o Selveru Ahmetoviću, zatim Šariću, Mujiću, te Mensuru i Mirsadu Dediću koji će biti na raspolaganju nogometašima.

Treneru Tuzla Cityja, Draganu Joviću, želimo što brži oparavak i povratak na nogometne terene širom Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
dase nije strunijo
2 1
lalinjo
Držite se g.Jović,brz oporavak uz Božiju pomoć.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi