FK Tuzla City pripreme završio remijem s bugarskim drugoligašem

Bez pogodaka s Maricom

FK Tuzla City pripreme završio remijem s bugarskim drugoligašem

M. Šljivak

FK Tuzla City odigrao je večeras u Sloveniji posljednji pripremni meč pred početak nove sezone, a protivnik je bio bugarski drugoligaš Marica Plovdiv. Na kraju u ovom meču pobjednika nije bilo (0:0).

Bugari su se ispostavili kao težak zalogaj za tim Dragana Jovića. Iako je bh. premijerligaš bio konkretniji i bolji tim na terenu, realizacija je u ovih 90 minuta zakazala i na kraju golova nije bilo.

Tuzlaci tako završavaju pripremni period u kojem je odigrano pet utakmica. Upisan je jedan trijumf i četiri neriješena rezultata. Savladana je Sloga iz Doboja s 1:0, a remiji su upisani s Gradinom (2:2), Čukaričkim (1:1), Mariborom (1:1) i večeras s Maricom.

FK Tuzla City je od prve minute nastupila u ovom sastavu: Fejzić, Šukilović, Čeliković, Mehidić, Nukić, Karjašević, Mehanović, Mišić, Ferreyra, Kuzmanović, Smajlagić.

Novu sezonu FK Tuzla City otvara u četvrtak 7. jula prvom evropskom utakmicom u historiji kluba. Tuzlaci gostuju u San Marinu protiv Tre Pennea.

Nakon revanša na Grbavici koji je na rasporedu 14. jula, Tuzla otvara i prvenstvo i to gostovanjem na Koševu protiv preporođenog Sarajeva.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Husiću, pod hitno dovodi centarfora, nemoj da se brukaš...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi