Tuzla City na krilima Ubiparipa do pobjede nad Krupom

Premijer liga BiH

Tuzla City na krilima Ubiparipa do pobjede nad Krupom

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Tuzla City je na Tušnju u 11. kolu Premijer lige BiH savladala Krupu rezultatom 2:1.

Tim Slobodana Starčevića odigrao je još jedan dobar meč i na kraju je zasluženo upisao tri boda u ovom duelu.

Uvodne minute donose po jedan dobar pokušaj na obje strane. Prvo su gosti prijetlili preko Lukića nakon kornera, a šut fudbalera Krupe ide pravo u ruke domaćeg golmana Fejzića.

Zatim je domaći tim uzvratio preko Šećerovića. Njegov udarac sa vrha kaznenog prostora bio je lagan zalogaj za Kutića.

Tuzla je međutim do kraja prvog poluvremena bila bolji tim i u 25. minuti su zasluženo došli do vodstva. Mladi Nukić je uposlio Voju Ubiparipa, a ovaj pogađa po prvi put u dresu novog tima za prednost od 1:0.

Nakon gola domaći su imali još dvije dobre šanse. Prvo je udarac Hasanovića odbrana Krupe u posljednji čas izblokirala, da bi u 41. minuti Crnkić propustio veliku priliku. Stojčev ga je sjajno uposlio, ofanzivac domaćih se našao sam pred golmanom Kutićem koji mu brani udarac.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su završili posao. Sjajnu akciju odigrali su Šarčević i Ubiparip, a na kraju je Šarčević pogodio mrežu Krupe za prednost od 2:0.

Krenuli su potom gosti nešto ofanzivnije. U 65. minuti rezervista Golubović nije uspio da pogodi prazan gol nakon greške golmana Fejzića, ali četiri minute kasnije je ipak pogodio nakon greške odbrane za 2:1.

Do kraja nekoliko pokušaja na obje strane. Bilo je tu nekoliko opasnih situacija, ali su golmani bili jako dobri i na kraju je ostalo 2:1 za domaće, a junak je golman Fejzić koji je u finišu skinuo nekoliko dobrih šansi gostiju.


Premijer liga BiH, 11. kolo:

Tuzla City - Krupa 2:1 (Ubiparip 25', Šarčević 54' / Golubović 69')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Crnkić, Stojčev, Šarčević, Kojić, Šećerović, Hasanović, Nukić, Ubiparip.

KRUPA: Kutić, Karišik, Redžić, Lukić, Nikodijević, Dekić, Nikolić, Marić, Handžić, Milanović, Maksimović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnian King
Dobro da i ovi pobjedise jednu,
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi