Tuzla City osigurala opstanak i odložila slavlje na Koševu

Poraz FK Sarajevo

Tuzla City osigurala opstanak i odložila slavlje na Koševu

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

FK Sarajevo poražen je danas u Banovićima od Tuzla Cityja sa 1:0 i Bordo tim nije uspio da osigura titulu prvaka dva kola prije kraja.

Tuzla City je u ovom meču trebala bodove koji bi joj osigurali opstanak. Ofanzivno su krenuli prema golu Sarajeva i stvorili su ogromne probleme odbrani Bordo tima, koji je danas imao šansu da osigura titulu prvaka.

Ipak, na prvu šansu u ovom susretu čekali smo 23 minute, a imala ju je ekipa Tuzle. Sjajnu akciju su odigrali domaći, Vojo Ubiparip je na nekoliko metara sam od gola, ali golman Sarajeva Kovačević čudesno brani njegov udarac.

Imala je Tuzla još nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju, Ubiparip je u jednom napadu u posljednji čas izblokiran, da bi Sarajevo tek u finišu prvog poluvremena ozbiljno zaprijetilo.

Konačno je u 40. minuti Bordo tim stvorio višak u napadu, Tatar se našao u dobroj prilici da šutira, a Fejzić zaustavlja njegov šut.

U finišu prvog dijela vidjeli smo malo i naguravanja. Podijeljena su dva žuta kartona zbog oštrije igre, a na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Bolju igru izabranici Mirze Varešanovića su naplatili nakon 15 minuta igre u nastavku. Bila je to zaista dobra akcije, a udarac Mirsada Hasanovića završava u mreži za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nije potom Sarajevo uspjelo da stvori pravu šansu punih 20 minuta, a u 79. minuti su propustili veliku šansu da izjednače. Šofranac je sa pet metara pogodio stativu i propala je ogromna šansa.

Do kraja Bordo tim nije uspio doći do gola, pa im je slavlje titule prvaka odloženo za naredni vikend na Koševu. Zadnju šansu je imao Rahmanović, ali je promašio zicer.

Premijer liga BiH, 31. kolo:

Tuzla City - Sarajevo 1:0

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Crnkić, Kojić, Širanović, Trumić, Stjepanović, Bevab, Hasanović, Nukić, Ubiparip.

Sarajevo: Kovačević, Lazić, Velkoski, Šišić, Mujakić, Bekić, Crepulja, Mustafić, Handžić, Dupovac, Tatar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Prodano, šta će im titula ovo kolo kad je mogu uzet sljedeće kolo na svom terenu. A Tuzli treba opstanak. Pametnom dosta
13 5
zmijuga.loma
Afera Punac se nastavlja ??
1 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi