Sjajan potez igrača FK Sarajevo: Podrška povrijeđenim saigračima

Bordo tim danas gostuje u Banovićima

Sjajan potez igrača FK Sarajevo: Podrška povrijeđenim saigračima

Fudbaleri Sarajeva danas u 17:00 sati u Banovićima protiv Tuzla Cityju igraju utakmicu 31. kola Premijer lige BiH.

Riječ je o izuzetno važnoj utakmici za borbo momke koji pobjedom imaju šansu osigurati titulu prvaka države.

Husref Musemić je bio primoran nekim igračima pružiti prijeko potrebni odmor, dok protiv Tuzla Cityja neće moći računati na Miloša Stanojevića i Selmira Pidre koji su procesu oporavka od povreda.

Mladi Selmir Pidro je već odavno van stroja zbog povrede ligamenta koljena, a prije nekoliko dana je operisan u Zagrebu.

Sa druge strane, veznjak bordo tima Miloš Stanojević je u prvom meču finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega zadobio nezgodan udarac, pa je morao biti podvrgnut operaciji oka.

Obojica igrača se tako oporavljaju od operativnih zahvata, a njihovi saigrači su pred današnji duel u Banovićima pokazali da su u mislima uz Selmira i Miloša.

Tako su fudbaleri Sarajeva na specifičan način poslali svojim povrijeđenim saigračima poruku: "Miloše i Selmire uz vas smo".

Navijači Sarajeva iščekuju meč u Banovićima: Svi prvotimci koji su otputovali u konkurenciji

Utakmica počinje u 17:00 sati, a lider na tabeli Sarajevo pobjedom ima priliku osigurati titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Ipak, Musemić će, po sopstvenom, priznanju morati odmoriti neke igrače s obzirom na zgusnut raspored Sarajeva u proteklom periodu.

Ekspedicija Sarajeva je jučer otputovala u Tuzlu, a Musemić je poveo 18 igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međut putnicima su se našli: Kovačević, Dizdarević, Dupovac, Šofranac, Mujakić, Lazić, Kurdić, Bekić, Crepulja, Mustafić, Rahmanović, Šišić, Kapić, Resić, Tatar, Velkoski, Cruz, Handžić.

Danas su iz FK Sarajevo potvrdili da će svi koji su jučer otputovali u Tuzlu danas biti u konkurenciji za meč u Banovićima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi