Tuzla City poražen u prijateljskom meču od Čukaričkog

Viđena četiri pogotka

Tuzla City poražen u prijateljskom meču od Čukaričkog

Fudbaleri Tuzla Cityja prvenstvenu pauzu su iskoristili za odigravanje prijateljske utakmice.

Tako su Plavi su subotu u jutarnjim satima odmjerili snage sa srbijanskim prvoligašem Čukaričkim koji je na kraju savladao Tuzlake sa 3:1.

Bošnjaković u ovome meču nije mogao računati na rovite Ubiparipa i Zlatkovića te Nukića koji se povrijedio na zagrijavanju, pa je meč ispred Muminovića počeo Terzić, Morris, Kojić, Šarčević. U vezi su ordinirali Sesar, Hadžanović, Beganović, Zitouni i Crnkić, te u vrhu Ramić.

Plavi su u prvih 45 minuta izgledali jako dobro i bili bolji rival. U trećoj minuti je pokušao Crnkić sa 16 metara, a nedugo poslije toga i Ramić, no oba pokušaja su završila pored gola. Uzvratili su domaći preko Nikčevića u 15. minuti, ali je Muminović bio na mjestu.

U nastavku utakmice slijevale su se šanse, i s jedne i s druge strane, a u finišu poluvremena pao je i prvi gol. Poveli su domaći golom koji je postigao Kajević nakon što je prethodno glavni arbitar dosudio jedanaesterac.

Pri minimalnom vodstvu Čukaričkog se i otišlo na odmor, da bi odmah na otvaranju drugog dijela Tuzla City stigao do izjednačenja. Zitouni je sjajno pronašao Kojića koji je glavom sa deset metara pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U međuvremenu trener Bošnjaković je priliku za igru pružio i ostalim igračima, što se svakako odrazilo i na sam rezultat. U samom finišu utakmice Čukarički je uspio još dva puta da zatrese mrežu Tuzla Cityja, a konačnih 3:1 postavili su Stojanović s bijele tačke, te Ndyae.

Nakon utakmice iz tabora Tuzla Cityja istaknuli su kako je ovo za njihov tim bila veoma kvalitetna provjera i da je u velikoj mjeri poslužila treneru kako bi što bolje spremio ti m za naredni ligaški okršaj sa Širokim Brijegom.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi