Dobar i borben meč na teškom terenu Tušnja: Sarajevo savladalo Tuzla City i zakoračilo u finale

Prva utakmica polufinala Kupa BiH

Dobar i borben meč na teškom terenu Tušnja: Sarajevo savladalo Tuzla City i zakoračilo u finale

A. Čaušević

Sarajevo je u prvom meču polufinala Kupa BiH na teškom terenu stadiona Tušanj u dobrom i borbenom meču s minimalnih 0:1 pobijedilo Tuzla City i tako steklo veliku prednost pred revanš za 14 dana na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Obzirom na snježne padavine teren tuzlanskog stadiona sasvim očekivano je bio težak, međutim to nije spriječilo igrače oba tima da odigraju jedan vrlo dobar i sadržajan susret. 

Susret je počeo dobrom prilikom za goste, u izglednoj situaciji je bio Mešanović, ali je drugi pomoćnik sudije Sabrije Topalovića, Goran Dujak diskutabilno podigao zastavicu te je sviran ofsajd.

Prva velika šansa na utakmici viđena je u 18. minuti. Nakon pasa Doffa Crnkić je iz otvorene pozicije sa desetak metara šutirao prizemno, ali je to Kovačević vrlo dobro odbranio.

U 28. minuti igrači u bordo dresovima su mogli do prednosti. Fanimo je već u prijemu lopte izbacio Barišića, nekako je nadmudrio i golmana Muminovića, asistirao Mešanoviću, ali je to Lučić u posljednji čas izbio u korner.

Ostatak prvog poluvremena nije donio veća uzbuđenja, iako su obje ekipe imale po nekoliko dobrih situacija, u završnici se i nisu baš proslavili, "krivci" su golmani Muminović i Kovačević koji su pravovremeno napuštali svoj gol.

Oglasi

U drugo poluvrijeme Vinko Marinović je napravio određene rokade u formaciji. Adukora je prebacio u vezni red, Pejovića gurnuo prema naprijed što je i rezultiralo i golom u 56. minuti.

Za vodstvo Sarajeva pogodio je najbolji igrač ove ekipe, Fanimo. Šutirao je sa vrha kaznenog prostora, a lopta je uz pomoć stative završila u mreži.

Nakon primljenog gola domaći su preuzeli inicijativu, u 69. minuti opasan šut je uputio Doffo, a lopta je otišla zamalo preko preko prečke.

Dvije minute kasnije kolosalna šansa za goste, prvo se rezervista Handžić nije snašao, da bi nakon toga Milanović promašio s nekoliko metara poslije ubačaja Pejovića.

U 80. minuti dobra kontra Sarajeva. Muminović je odbranio opasan šut rezerviste Jukića, odbijena lopta je došla do Sušića koji je također ušao s klupe, ali je iskusni veznjak loše pucao pa je lopta otišla preko gola.

Oglasi

Kovačević je u 86. minuti poostao heroj Sarajeva nakon što je fenomenalno odbranio udarac Džafića glavom, a zatim je uspio spriječiti i Badjija.

Do kraja bez rezultatskih promjena. Sigurno velika prednost za aktuelnog prvaka koji je s današnjim rezultatom jednom nogom u finalu. Na drugoj strani prvi poraz za Tuzla City u 2021. godini koji sigurno na popularno Koševo 28. aprila neće doći sa bijelom zastavom.

FK Tuzla City - FK Sarajevo 0:1 (Fanimo 56')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Tuzla City: Muminović, Barišić, Crnkić, Brkić, Karjašević, Ramić, Mišić, Nukić, Doffo, Lučić, Morris. Trener: Husref Musemić.

FK Sarajevo: Kovačević, Pidro, Oremuš, Mešanović, Miličević, Pejović, Đokanović, Milanović, Dupovac, Fanimo, Adukor. Trener: Vinko Marinović. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Napravili smo veliki korak prema finalu, ali posao jos nije zavrsen- Husref je stari lisac
25 2
nedoni46
Dobra tekma, fine sanse, vidimo se za 15 dana.
20 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi