Pobjednici dana!

Sve pohvale za Široki Brijeg

Pobjednici dana!

Admin Čaušević, foto: Emir Dindić

Široki Brijeg je možda i najpogođenijih fudbalski klub u regionu koronavirusom, a Toni Karačić ne može računati na većinu seniorskog tima. 

Nakon što je utakmica Kupa protiv Veleža prolongirana za novembar, to nije bio slučaj sa ligaškim mečom sa Tuzla Cityjem pa su se Širokobriježani morali skupiti kako znaju i umiju.

Na gostovanje u Tuzla City otišli su golobradi mladići sa nekoliko protimaca. Prosjek godina je bio 18.82. Najstariji je bio 21 godišnji Mato Stanić, a najmlađi 17-godišnji Josip Planinić.

Kapitensku traku je nosio 22-godišnji Mateo Marić koji vjerovatno do prije nekoliko dana nije ni sanjao da će tako brzo dobiti čast da na terenu predvodi Široki Brijeg u Premijer ligi.

"Poginuli" su, borili se, dali sve od sebe, igrali su jedan za drugog, ostavili srce srce, nisu se štedili i na kraju su bili na korak od senzacije obzirom da su vodili protiv favorizovanog i snažnijeg rivala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do vodstva su stigli u 76. minuti, ali su već minut kasnije platili danak neiskustvu te su primili gol zbog vlastite nesmotrenosti. Bilo kako bilo, sasvim zasluženo nose nadimak pobjednika dana.

Bod za Široki Brijeg na Tušnju je i više od boda, potvrđuje to slavlje u svlačionici nakon utakmice. Pjevala se pjesma i slavilo kao da je osvojen trofej što je i razumljivo obzirom na okolnosti.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Pomalo nestvarno da ove 18-godišnjake Tuzla nije dobila. Stvarno svaka čast za momke.
14 0
hacmu
Mozda bi i imali afirmisanih igraca, da nije politika kluba samo katolici u klubu... Smijesno.... I gadno...u 21. vijeku
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi