Organizatori odradili sjajan posao - Utakmica Tuzla City - Široki Brijeg počet će na vrijeme
Utakmica Tuzla City - Široki Brijeg neće kasniti

Tušanj spreman

Organizatori odradili sjajan posao - Utakmica Tuzla City - Široki Brijeg počet će na vrijeme

Eldar Ganibegović

Snijeg je napravio probleme na travnjaku stadiona Tušanj, no domaćin, odnosno organizator utakmice uložio je maksimalan napor i odradio sjajan posao, te će utakmica početi na vrijeme. 

Danas se od 13 sati u okviru zaostale utakmice 14. kola Premijer lige BiH na Tušnju sastaju Tuzla City i Široki Brijeg.

Nekoliko sati pred ovu utakmicu travnjak stadiona Tušanj u Tuzli bio je prekriven snijegom, no organizatori su odradili sjajan posao, te će utakmica početi na vrijeme.

Tušanj jutros u 10 sati - tri sata pred utakmicu. Razlika je očigledna. 

Zakazano vrijeme utakmice je 13 sati, a teren je gotovo pa spreman 40 minuta pred utakmicu, što možete vidjeti u iznad priloženoj galeriji fotografija. 

Igrači polako izlaze na zagrijavanje, sve ide normalnim tokom i kašnjenja neće biti. Snijeg u Tuzli pada pomalo još uvijek, no neće to značajno narušiti kvaliet terena. 

Početne postave

FK Tuzla City: Lolić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Mehanović, Pantelić, Karjašević, Kobiljar, Sušić, Čolić.

Oglasi

NK Široki Brijeg: Tomić, Šaravanja, Capan, Chinedu, Buljan, Kpan, Mamić, Musa, Ćavar, Dadić, Tomić.

Široki Brijeg za Evropu, Tuzla City za ostanak

Domaći tim ovu utakmicu dočekuje u sjajnom raspoloženju. Podsjetimo, City je prije nekoliko dana s 3:0 slavio protiv Željezničara.

Na ruku mu je išla i pobjeda Posušja protiv Igmana, pa ako danas City slavi sa 16 bodova izaći će iz opasne zone i dići se na 10. mjesto, a na 11. gurnuti Igman koji ima 15 bodova.

Kada je Široki Brijeg u pitanju, ukoliko danas ne ostvari pobjedu i ne prekine dugi niz bez trijumfa, eventualni plasman u Evropu biti će dosta daleko.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pobjedom bi hercegovački tim prišao četvrtom Veležu na četiri boda (Velež ima 29, Široki na šestoj poziciji 22), te bi preskočio petu Slogu Meridian koja ima 24 boda.

Mateo Musa iz Čitluka je glavni sudija. Jure Musa iz istog grada je prvi pomoćnik, dok je drugi Goran Ilinčić iz Prijedora. Prijedorčanin Luka Bilbija biti će četvrti sudija.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti