FK Tuzla City do vrha napunio mrežu tima iz San Marina

Uvjerljiv trijumf

FK Tuzla City do vrha napunio mrežu tima iz San Marina

Midhat Šljivak

Tuzla City savladao je večeras na Grbavici Tre Penne iz San Marina s 6:0 i s ukupnih 8:0 plasirao se u drugo pretkolo Konferencijske lige gdje ih čeka duel s nizozemskim Az Alkmaarom.

Tuzlaci očekivano dominiraju od prve minute ovog meča. Ipak, bunker gostiju je funkcionisao dobro i nije bilo previše prostora za napadače Cityja.

Karjašević prvi prijeti golu gostiju u 17. minuti, nije uspio pogoditi, da bi potom u 32. minuti Smajlagić sjajno šutirao, ali golman Zambetti fenomenalno brani.

Ipak, dvije minute kasnije Tuzla City stiže do pogotka. Dosuđen je penal, a u prednost ga pretvara Semir Smajlagić za 1:0.

Ovim se rezultatom odlazi na odmor, a samo što je počelo drugo poluvrijeme City završavao posao u ovom susretu s dva ekspresna gola.

Prednost na 2:0 u 50. minuti povećava Jasmin Čeliković, a već u narednom napadu Kuzmanović pogađa za uvjerljivu prednost od 3:0.

Oglasi

Nastavio je City puniti mrežu gostiju iz San Marina koji su se potpuno raspalo. U 57. minuti već je bilo 4:0, a pogodio je Smajlagić po drugi put danas.

Novi napad donosi i novi gol u 58. minuti. Nakon još jednog prekida Mustafa Šukilović pogađa za ogromnih 5:0.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 84. minuti. Burić pogađa za konačnih 6:0.

Konferencijska liga, 1. pretkolo:

Tuzla City - Tre Penne 6:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Čeliković, Mehidić, Nukić, Karić, Karjašević, Mendes, Kuzmanović, Smajlagić, Nargalić.

TRE PENNE: Zambetti, Tisselli, Vandi, Lombardi, Cauterucci, Zonzini, Cibelli, Righini, Fall, Semeraro, Badalassi.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Tuzla City historijski; prvi učešće u Evropi, historijska prva prepreka pređena, osam komada u mreži što nikad niko od naših nije uradio. Dobro je za početak kluba kakav je TC. Bravo Azmire!
22 1
Taetaiwo
Zato ce je njima az jos vise napunit
4 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi