U Cityju složni da je rezultat mogao biti i veći, treneru Zvijezde 09 ostalo samo da čestita
Izjave nakon utakmice Tuzla City - Zvijezda 09.

Gosti ne mogu biti zadovoljni

U Cityju složni da je rezultat mogao biti i veći, treneru Zvijezde 09 ostalo samo da čestita

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

Nakon utakmice Tuzla City - Zvijezda 09 dobili smo izjave trenera, ali i jednog od junaka utakmice koji je postavio konačan rezultat.

U okviru 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine danas je Tuzla City slavio vrijednu pobjedu protiv Zvijezde 09. Bilo je 2:0.

"Čestitam momcima na osvojena tri boda. Imali smo na početku mentalno opterećenje. Ušli smo pod dozom grča. Na vrijeme postignuti gol nas je rasteretio. Mislim da je presudno bilo velika agresivnost naših veznih igrača koji su pokazali. Kompletna ekipa zaslužuje pohvalu. U jednom dijelu smo prepustili inicijativu Zvijezdi 09 i onda kroz tranziciju pokušali biti opasni što smo i uspijevali. Mogli smo i većom razlikom da odvedemo ovu utakmicu na kraj", rekao je za SportSport nakon utakmice trener Cityja, Samir Adanalić, te dodao:

"Okrećemo se daljem toku prvenstva. Nadamo se da ćemo igrati još bolje, osvajati bodove i da će ova ekipa biti stabilna na tabeli. Idemo Veležu u Mostar. Igrali smo s njima na početku kup utakmicu. Idemo ovu sedmicu da analiziramo Velež, vidimo njihove slabije i bolje strane i nadam se da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom."

Jedan od dva junaka Tuzla Cityja, Mirzad Mehanović, slaže se da je rezultat mogao biti i veći.

"Prije svega čestitam ekipi. Mislim da smo zaslzužili, imali smo još neke prilike, rezultat je mogao biti i veći. Uvuklo se malo i straha od rezutata, ali uspjeli smo pobijediti. Utakmica je bila za šest bodova. Prošli put je bilo isto, izgubili smo, a sad smo morali da pobijedimo. Ja se nadam da će ovo biti prekretnica i da ćemo iz utakmice u utakmicu skupiti što više bodova da osiguramo ostanak što prije", istakao je on.

Oglasi

S druge strane, jasno je da u Zvijezdi 09 ne mogu da budu zadovoljni. Današnji poraz je korak bliže drugom rangu takmičenja.

"Rano primljeni pogodak nas vodi u drugom pravcu. Oni su to znalački do kraja utakmice iskoristili. Mi smo pokušavali nešto kroz pas igru, ali nismo bili konkretni u završnici. Rezultat je takav kakav jeste, čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri i sve najbolje", rekao je trener tima iz Bijeljine, Predrag Marić.

Nakon prve dvije utakmice 21. kola Tuzla City je deveti s 22 boda. Zvijezda 09 s 14 bodova ostaje na posljednjoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sljedeće kolo Zvijezdi 09 donosi domaći duel protiv Željezničara. Tuzla City će u goste kod Veleža.

Danas se još igra utakmica između Sloge Meridian i Zrinjskog. Duel se igra u Modriči, a počinje u 16 sati. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi