Tužna li je titula kojoj se nema ko radovati

Ferencvaroš čekao duže od decenije, ali...

Tužna li je titula kojoj se nema ko radovati

Fudbaleri Ferencvaroša su na dominantan način došli do svoje 29. šampionske titule u historiji, a tek prve nakon 2004. godine.

Najveći mađarski klub je pobjedom u 28. kolu matematički osigurao naslov prvaka, koji su fudbaleri ovog kluba proslavili u sinoćnjoj utakmici prpotiv Paksa (5:2).

Ipak, nakon utakmice uslijedila je tužna slika. Iako Ferencvaroš ima armiju navijača iza sebe, tribine Groupama Arene zjapile su (polu)prazne, a tituli osvojenoj nakon 12 godina čekanja nije imao ko da se raduje.

Kao što je nekima vjerovatno već poznato, najvatrenije pristalice Ferencvaroša odavno ne dolaze na utakmice zbog bojkotovanja kontroverznog predsjednika Gabora Kubatova, kojeg smatraju ubicom njihovog kluba, a kako je sve izgledalo pogledajte u nastavku.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti