Tužna životna priča Javiera Zanettija

Razvozi mlijeko i radio po cijeli dan kako bi imao šta jesti

Tužna životna priča Javiera Zanettija

D. Vejo

Javier Zanetti ostat će upamćen kao legenda Intera, čovjek koji je svoj život dao za plavo-crni tim.

Tokom svog dugog staža u Interu, svaki put je s ponosom nosio kapitensku traku oko ruke, te odgovorno vodio tim.

Obožavali su ga mnogi, od onih najmanjih pa do onih najstarijih. Fudbalu je dao novu notu, onu ljudskosti i empatije prema drugima, te je bio neko ko je balon igrao iz ljubavi. Da je tako, potvrdila je priča iz ranog djetinjstva, koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Preko trnja, do zvijezda. Ne treba se libiti svakog poštenog posla, jer sramota je ukrasti a ne raditi.

"Moja majka Violeta obavljala je kućne poslove drugim ljudima, a moj otac Rodolfo je bio zidar. Oboje su napuštali kuću u šest sati ujutro, a vraćali se nekad naveče, dok ja sam ja to vrijeme bio u školi. Otac i ja smo po neki put znali razvoziti mlijeko i radili kod našeg rođaka, a u slobodno bi vrijeme igrali fudbal", prisjeća se Argentinac, Zanetti.

U to vrijeme i u takvoj situaciji, kopačke su za njega praktično bile dio mašte ili sna.

"Oduvijek sam želio da imam kopačke kao drugi igrači što su imali, ali mi jednostavno nismo imali novca. Jednog dana, moj otac je odlučio da malo eksperimentiše pa mi je tako na već stare i poderane patike, nadogradio nekoliko metalnih vijaka, što je u to vrijeme podsjećalo na kopačke. Bio sam presrećan, glumio sam tadašnje najveće zvijezde ovog sporta. To su uspomene koje neću nikada zaboraviti", zaključuje kroz suze, legenda Intera.

Najteži su oni životni šamari. Upravo život nam može uzeti mnogo toga, ali ne i pravo da sanjamo i maštamo, da vjerujemo i borimo se. Borba i vjera u sebe je ono što vodi ka uspjehu. Put do trona nije ni malo lak, to najbolje zna glavni akter ove priče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi