TV prenos iz Širokog, pa Mostara
BHT će u 17. kolu prenositi derbi između Zrinjskog i Sarajeva

Utakmice fudbalske Premijer lige BiH

TV prenos iz Širokog, pa Mostara

Zbog velikog interesovanja čitalaca SportSport.ba za prenose utakmica fudbalske Premijer lige BiH, iz „prve ruke“ od Belmina Karamehmedovića, urednika sportskog programa BHT saznali smo sljedeće:

„Čekamo srijedu i konačan odgovor da li će šampionat biti odgođen? Navodno, meteorolozi i za vikend predviđaju da će padati snijeg u BiH, pa postoji mogućnost da Takmičarska komisija NS/FS BiH na sastanku u srijedu, možda, i prolongira susrete 16. kola.“

Ipak, Karamehmedović je naglasio kako je BHT spremna za početak, od sportske javnosti dugo očekivanih prenosa utakmica Premijer lige BiH.

„Ukoliko se kolo bude igralo, naravno, sa prenosima počinjemo odmah u subotu. U direktnom prenosu od 20 sati emitovaćemo utakmicu sa „Pecare“, a u kojoj će Široki Brijeg ugostiti Slaviju. Prvobitno smo planirali da prenosimo susret Sloboda – Željezničar iz Tuzle, ali na „Tušnju“ imaju određenih problema sa reflektorima, pa će ova utakmica biti odigrana u terminu od 15 sati. Uglavnom, nastojaćemo zadovoljiti sve gledaoce i navijače svih klubova u cijeloj BiH, a prenosićemo zanimljivije mečeve svakog kola“, istakao je Karamehmedović.

Na pitanje koju će utakmicu BHT emitovati u direktnom prenosu u 17. kolu, rekao je:

„Biće to, najvjarovatnije, derbi susret sa satdiona „Pod Bijelim brijegom“ u kojem će jesenji šampion Zrinjski ugostiti Sarajevo. U prenosima ćemo, ponavljam, pokušati zastupiti što više klubova. Vjerujem da će direktni prenosi utakmica doprinijeti i regularnosti prvenstva.“

Karamehmedović je kazao i kako je prenos utakmica Premijer lige BiH kompleksan projekt u skladu sa trenutnim mogućnostima BHT-a, ali da su se sa naše državne televizije odlučili za ovaj projekt kako bi domaći sport što više popularisali.

„Uvijek će biti onih nezadovoljnih što utakmica njihovog kluba nije emitovana u direktnom prenosu, ali najvažnije za regularnost lige je da je  projekt konačno ugledao svijetlost dana. Stoga, svi iskreni simpatizeri fudbala trebali bi podržati projekt, te i tako pomoći razvoju naše lige. Lično, volio bi da i mi možemo kombinovano prenositi utakmice kao što to radi HRT u Hrvatskoj. No, na BHT-u sada to ne možemo uraditi zbog nedostatka odgovarajuće opreme. A, nema ni sponzora koji žele pokriti troškove ove vrste daleko zahtjevnijeg projekta. Želja nam je da u budućnosti i mi budemo u mogućnosti raditi kombinovane prenose sa svih stadiona, te u večernjem terminu prenositi i derbi kola Međutim, to ne zavisi samo od nas...“, kazao je Karamehmedović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.