Twente lako s Feyenoordom, Venlo iznenadio Alkmaar

Eredivizija, 11. kolo

Twente lako s Feyenoordom, Venlo iznenadio Alkmaar

Edmir Škorić
Teme:

U derbiju 11. kola holandske Eredivizije Twente je s lakoćom savladao Feyenoord. Velika senzacija Venla, koji je slavio kod AZ Alkmaara.

Twente je s 3:0 pobjedom nad Feyenoordom ponovo preuzeo vrh u Holandiji i nakon 11 odigranih kola ima 28 bodova, bod više od drugoplasiranog PSV-a. 

 

Goste iz Roterdama načeo je Chadli u devetoj minuti, Castaignos u 17. minuti udvostručio vodstvo domaćina, a Tadić 12 minuta prije kraja zapečatio sudbinu nemoćnog Feyenoorda. 

 

Posljednjeplasirani Venlo stigao je do svoje prve pobjede i to na gostovanju kod AZ-a. Maguire je u 79. doveo goste u vodstvo, AZ izjednačio preko Falkenburga u 88. minuti, a onda u samoj završnici tri boda i nadu da se mogu spasiti ispadanja donio Radosavljević.

 

NEC je nešto ranije s 2:1 slavio kod Groningena, dok je Heerenven bio bolji od Zwollea istim rezultatom.

 

Eredivizija, 11. kolo:

Groningen - NEC 1:2 (De Leeuw 11/ Pallson 66, Roorda 90)

AZ - Venlo 1:2 (Falkenburg 88/ Maguire 79, Radosavljević 90)

Heerenveen - Zwolle 2:1 (Finnbogason 36, De Ridder 71/ Van den Berg 87)

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Twente - Feyenoord 3:0 (Chadli 9, Castaignos 17, Tadić 78)

NAC Breda - Waalwijk

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti